VIDEO Dvetisíc koňové Lamborghini Gallardo vyletelo z trate priamo do jazera

NETKY.SK • 29 Január 2015, 20:15 • 2 min
VIDEO Dvetisíc koňové Lamborghini Gallardo vyletelo z trate priamo do jazera

FLORIDA – Počas pretekárskej akcie na Floride sa podarilo natočiť na video, ako vodič načipovaného 2000-koňového Lamborghini stratí nad vozidlom kontrolu a vyletí z trate priamo do jazera.

slovakia

left justify in out

Miestna letecká komunita v Oscale na Floride usporiadala na svojej pristávacej dráhe preteky WannaGoFast a zúčastnili sa ho mnohé zaujímavé a upravené hyperšporty.

Jedným z nich bolo aj načipované 2000-koňové Lamborghini Gallardo, ktorého vodič stratil kontrolu nad vozidlom a vyletel z trate priamo do jazera. Len pre porovnanie, sériová verzia má 513 konských síl a cenovo začína niekde pri €170.000.

"Dalo sa počuť ako pretáčalo na prvých dvoch rýchlostných stupňoch. Pretáčalo aj na 3. a 4. prevodovom stupni," povedal Jason Heffner, ktorý sa zaoberá úpravou podobných vozidiel. "Krátko po štarte prešlo Lamborghini doľava medzi dráhy, kde sú kamienky a piesok, ktoré sem odfúknu turbulencie za vozidlami. Keď máte auto, ktoré má 2000 konských síl a pod pneumatiky sa dostane štrk alebo piesok, tak automaticky idete s vozidlom do šmyku. Takéto preteky na pol míle sa nekonajú na pretekárskych dráhach ale na letiskách. Tu nenájdete špeciálne zariadenia na vyčistenie trate alebo na prípravu povrchu, dokonca sú na nich mnohé nerovnosti."

Našťastie sa nikomu nič nestalo, vodič aj všetci diváci vyšli z celej nehody bez ujmy na zdraví.prizerajúci boli nezranení. Prekvapivo aj samotné Lamborghini vyšlo z tejto nehody v podstate bez vačších škôd.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona