Dvesto vozidiel prekročilo hranice na boj s Boko Haram

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 13:48 • 2 min
Dvesto vozidiel prekročilo hranice na boj s Boko Haram

NIAMEY - Približne 200 vozidiel s vojakmi z Čadu a Nigeru prekročilo od soboty do pondelka hranice Nigérie, aby tu bojovalo s islamistickými militantmi z organizácie Boko Haram, uviedol obyvateľ pohraničnej nigerskej dediny Adam Boukarna.

slovakia

left justify in out

Povedal, že po tom, ako všetky vozy prekročili nigérijské hranice, bolo počuť silné výbuchy signalizujúce boj s militantmi. Vláda Nigeru pozemný útok nepotvrdila a hovorca čadskej armády sa k nemu odmietol vyjadriť. Kamerunský minister obrany Edgard Alain Mebe Ngo'o však útok nigérijskej a čadskej armády potvrdil, vylúčil ale prítomnosť kamerunskej armády, ktorá pred útokmi militantov stráži svoje vlastné hranice.

 

Členovia Boko Haram sa podľa kamerunského ministra aj so svojimi zásobami schovávajú práve v Kamerune. To vyvoláva obavy, že skupina sa sem v reakcii na zintenzívňujúce sa boje v Nigérii celá presunie. Obyvateľov možných bojových zón už vyzvali na odchod. 

 

Boje s islamistami Boko Haram trvajú už takmer šesť rokov a zahynulo v nich asi 12-tisíc ľudí. Nigéria spolu so susednými štátmi v súčasnosti tvorí silnú mnohonárodnostnú koaličnú armádu bojujúcu proti militantom Boko Haram.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies