Dvere pre vracajúcich sa militantov sú zatvorené

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 14:42 • 2 min
Dvere pre vracajúcich sa militantov sú zatvorené

SYDNEY - Austrálsky premiér Tony Abbott v utorok vylúčil udelenie amnestie austrálskym občanom, ktorí chcú skončiť u zahraničných militantných skupín a vrátiť sa domov.

slovakia

left justify in out

Vyjadril s tak po správach médií, že jeho vláda vyjednáva s potenciálnymi zbehmi. Stanica ABC informovala, že austrálske úrady na Blízkom východe rokujú s troma Austrálčanmi bojujúcimi s Islamským štátom, ktorí chcú od radikálov odísť, boja sa však, že ich doma uväznia. Abbott v utorok očividne ich obavy potvrdil.

"Ak idete do zahraničia, aby ste porušili austrálske zákony, ak idete do zahraničia, aby ste zabíjali nevinných ľudí v mene scestného fundamentalizmu a extrémizmu, ak idete do zahraničia, aby ste sa stali islamským zabijakom, no, asi ťažko vás potom budeme vítať späť v tejto krajine," povedal premiér novinárom. Takýmto osobám zároveň odkázal, že ak sa vrátia späť, budú "zatknuté, súdené a uväznené". 

 

Podľa vlády bojuje po boku extrémistov v Sýrii a Iraku najmenej 70 Austrálčanov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona