Dve ženy zadržiavali úrady šesť dní za šoférovanie

NETKY.SK • 7 December 2014, 14:28 • 2 min
Dve ženy zadržiavali úrady šesť dní za šoférovanie

DUBAJ - Dve Saudskoarabky boli zadržiavané šesť dní za to, že neuposlúchli zákaz šoférovania pre ženy, platný v kráľovstve. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na saudskoarabského aktivistu a rodinných príslušníkov.

slovakia

left justify in out

Polícia zastavila a zatkla ženy, keď 1. decembra pricestovali autom zo Spojených arabských emirátov (SAE) do Saudskej Arábie.
      

Ludžajn Hazlúlová (25) plánovala neuposlúchnuť zákaz šoférovania pre ženy platný v kráľovstve a chcela prejsť v aute cez hranicu do svojej vlasti zo susedných SAE, kde vlastní vodičský preukaz. Saudskoarabská pohraničná stráž však mladej žene zhabala pas a donútila ju čakať na hraničnom priechode takmer 24 hodín.
      

Keď jej Majsá al-Amúdíová (33) autom priviezla na hranicu jedlo, vodu a prikrývku, následne zatkli za šoférovanie aj ju.
      

Aktivista a rodinní príslušníci poskytli informácie anonymne zo strachu pred represáliami vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies