Dve ženy s hidžábmi obťažovala skupina ľudí v metre v Toronte

NETKY.SK • 20 November 2015, 08:58 • 2 min
Dve ženy s hidžábmi obťažovala skupina ľudí v metre v Toronte

TORONTO - Dve ženy s hidžábmi obťažovala skupina ľudí v súprave metra v kanadskom Toronte. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP s odvolaním sa na torontskú komisiu pre verejnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Hovorca komisie Brad Ross uviedol, že dvaja muži a žena slovne urážali obe ženy s hidžábmi a označili ich za teroristky. Incident sa odohral v stredu večer. Hovorca dodal, že do jednej obete strčili.

 

Polícia sa snaží identifikovať "týchto zbabelcov", ktorí ušli vlakom metra, dodal Ross.

 

Hidžáb je šatka, ktorá moslimkám z náboženských dôvodov zakrýva vlasy, krk a poprsie. K prípadu došlo deň po tom, ako muža z kanadskej provincie Quebec zatkli v súvislosti s videom zverejneným na internetovej stránke YouTube, ktoré zachytávalo človeka vyhrážajúceho sa, že zabije Arabov.

 

Začiatkom tohto týždňa pri útoku v Toronte zbili moslimku, pričom podľa polície bolo napadnutie zrejme "motivované nenávisťou". Minulý víkend zase páchatelia podpálili mešitu v provincii Ontario, polícia rieši prípad ako zločin z nenávisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona