Dve ženy podozrivé z vraždy Kim Čong-nama postavia v stredu pred súd

NETKY.SK • 28 Február 2017, 09:58 • 2 min
Dve ženy podozrivé z vraždy Kim Čong-nama postavia v stredu pred súd

KUALA LUMPUR - Dvojicu žien podozrivých z účasti na vražde Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una, postavia v stredu pred súd. Obe podozrivé ženy, 29-ročná Vietnamka Doan Thi Huong a 25-ročná Indonézanka Siti Aishah, budú obžalované 1. marca, oznámila dnes malajzijská prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Ženy údajne otrávili odcudzeného brata vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) 13. februára na medzinárodnom letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur, a to votretím vysokotoxickej bojovej látky VX do jeho tváre, následkom čoho Kim do 20 minút zomrel. Malajzijské úrady zadržiavajú v súvislosti s týmto prípadom taktiež jedného muža z KĽDR a identifikovali ďalších sedem osôb.

 

Severná Kórea medzitým vyslala do Malajzie delegáciu vysokopostavených činiteľov, ktorá sa bude usilovať o vrátanie telesných ostatkov Kim Čong-nama, ako aj o prepustenie zadržiavaného severokórejského muža.

 

 

Na víkendovej kontrole letiskového terminálu v Kuala Lumpure sa zúčastnili chemické, biologické, rádiologické a nukleárne tímy polície, ako aj jednotka hasičského zboru na likvidáciu nebezpečného materiálu a vládny výbor pre atómovú energiu. Polícia potvrdila, že v budove nenašli žiadne nebezpečné látky a nie je kontaminovaná, preto ju môžu vyhlásiť za "bezpečnú zónu".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies