Dve vlakové havárie v Indii neprežilo 14 ľudí

NETKY.SK • 8 December 2015, 08:45 • 2 min
Dve vlakové havárie v Indii neprežilo 14 ľudí

PATNÁ - Celkovo 14 ľudí prišlo dnes o život pri dvoch vlakových nešťastiach vo východnej a severnej Indii. S odvolaním sa na políciu a železnice o tom informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prvá z tragédií sa stala v noci nadnes v štáte Džhárkhand na východe Indie po tom, ako osobný vlak v plnej rýchlosti na neoznačenom železničnom priecestí vrazil do vozidla SUV.

 

Incident si vyžiadal 13 obetí vrátane piatich detí. Uviedol to predstaviteľ miestnej polície a dodal, že overujú výpovede svedkov, podľa ktorých sa tesne pred haváriou na trati zakliesnila pneumatika prechádzajúceho auta.

 

Druhú nehodu hlásili indické úrady z oblasti približne 60 kilometrov od metropoly Naí Dillí. Pri zrážke dvoch vlakov zahynul jeden z rušňovodičov. Hovorca železníc potvrdil, že ďalších 50 ľudí sa zranilo. Nehodu podľa neho zavinila zlá viditeľnosť na trati v dôsledku znečistenia ovzdušia.

 

V Indii sa nachádza jedna z najrozsiahlejších sietí vlakovej dopravy na svete. Služby štátnych železníc využije denne takmer 23 miliónov cestujúcich. Bezpečnostné štandardy indických železníc však často nespĺňajú stanovené normy. Na tamojšej železničnej sieti sa nachádza okolo 15.000 neoznačených priecestí. Pri vlakových nehodách prídu každoročne o život stovky ľudí, približuje AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies