Dve tretiny detí sa aktívne venujú voľnočasovým činnostiam

NETKY.SK • 30 August 2016, 14:51 • 2 min
Dve tretiny detí sa aktívne venujú voľnočasovým činnostiam

BRATISLAVA - Dve tretiny detí na Slovensku sa aktívne venujú voľnočasovým činnostiam. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK, na ktorom sa zúčastnilo 320 rodičov 486 detí vo veku od troch do 21 rokov.

slovakia

left justify in out

Až 90 percent detí si vyberá voľnočasové aktivity podľa vlastného rozhodnutia. Celkovo 85 percent rodičov, ktorí sa v detstve venovali nejakej voľnočasovej aktivite, k nej vedú aj svoje deti a z toho 60 percent rodičov sa v detstve venovalo rovnakej aktivite ako v súčasnosti ich potomok. Rodičia investujú do týchto aktivít mesačne v prieme 30 eur na jedno dieťa. Osemnásť percent detí sa takisto zúčastňuje na súťažiach a výstavách týkajúcich sa ich voľnočasových aktivít.

 

Športu sa aktívne venuje 65 percent chlapcov a 52 percent dievčat. "Najobľúbenejší rekreačný šport u detí je cyklistika. Každé štvrté športujúce dieťa sa rekreačne bicykluje. Za týmto športom nasleduje futbal, plávanie a turistika. A zaujímavosťou je aj to, že top voľnočasovou aktivitou pod odborným vedením je u chlapcov futbal s 19 percentami aktívnych futbalistov," uviedla Zuzana Kunertová z GfK Slovakia.

 

Jedna pätina detí sa vo voľnom čase venuje umeniu. Spomedzi dievčat je to 29 percent a u chlapcov zas 13 percent. Najobľúbenejšou voľnočasovou aktivitou vykonávanou pod odborným vedením je u dievčat hra na hudobný nástroj (osem percent).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona