Dve študentky - snoubordistky zachraňovali večer šiesti záchranári

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:27 • 2 min
Dve študentky - snoubordistky zachraňovali večer šiesti záchranári

Dve študentky - snoubordistky zachraňovali večer šiesti záchranári - Krimi Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) pomáhali v utorok (12. 2.

slovakia

left justify in out

imgZáchranári Horskej záchrannej služby (HZS) pomáhali v utorok (12. 2.) večer v oblasti Chopku dvom slovenským študentkám - snoubordistkám, ktoré sa po skončení prevádzky lanových zariadení ozvali na tiesňovú linku HZS.

Ako ďalej informuje stránka HZS, snoubordistky sa vyviezli lanovou dráhou z južnej strany Chopku na Chopok a mali v pláne zísť na Kamennú chatu, čo sa im však v zlom hmlistom počasí nepodarilo a ocitli sa v kamenistom teréne, kde navyše pre veľké množstvo snehu hrozil neustále pád lavíny.

Záchranári odišli po prijatí správy dievčatám na pomoc - dvaja zo severu a štyria vyrazili z južnej strany. Vo veľmi nepriaznivom počasí, ktoré sprevádzali silný vietor, hmla, mráz a napokon tma sa najskôr dvaja záchranári pustili po vytvorení štandu do Centrálneho žľabu, kde začali spúšťať zabezpečovacie lano. V zlom počasí sa spustili najskôr úvodných 100 metrov, neskôr dvakrát po dvesto a napokon museli nadpojiť ešte 100 metrov lana pre dosiahnutie študentiek.

"Po založení navijaku boli obe vysilené a vystrašené študentky vytiahnuté na hrebeň a odtiaľ v sprievode záchranárov zišli na Kamennú chatu, kde sa po zateplení pomaly začali spamätávať zo život ohrozujúceho zážitku," uvádza sa na stránke HZS.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies