Dve ruské stíhačky narušili vzdušný priestor Japonska

NETKY.SK • 7 Február 2013, 12:18 • 2 min
Dve ruské stíhačky narušili vzdušný priestor Japonska

Dve ruské stíhačky narušili vzdušný priestor Japonska - Politika Dve ruské stíhačky dnes približne na minútu narušili vzdušný priestor Japonska pri severnom ostrove Hokkaidó, na čo reagovali japonské stíhačky vzlietnutím, informovala BBC. Japonsko vzniesl

slovakia

left justify in out

imgDve ruské stíhačky dnes približne na minútu narušili vzdušný priestor Japonska pri severnom ostrove Hokkaidó, na čo reagovali japonské stíhačky vzlietnutím, informovala BBC. Japonsko vznieslo voči narušeniu svojho vzdušného priestoru protest.

K incidentu došlo v čase, kedy sa japonský premiér Šinzo Abe podľa vlastných slov pokúša nájsť riešenie územného sporu s Ruskom o ostrovy.

Japonsko si ostrovy, ktoré Rusko nazýva Južné Kurily, nárokuje na základe zmluvy z roku 1855, napísala BBC. Sovietsky zväz ostrovy okupoval po druhej svetovej vojne a Tokio ich chce získať nazad, obe krajiny sa o ne sporia už 60 rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona