Dve pitvy v Ománe neodhalili na smrti dídžeja Aviciiho nič podozrivé

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 6:54 • 2 min
Dve pitvy v Ománe neodhalili na smrti dídžeja Aviciiho nič podozrivé

ŠTOKHOLM - Polícia v Ománe vykonala dve pitvy švédskeho dídžeja a producenta známeho pod menom Avicii, ktorý zomrel v piatok 20. apríla v ománskom hlavnom meste Maskat.

slovakia

left justify in out

Polícia nezistila nič podozrivé a v prípade jeho smrti vylúčila násilný trestný čin.

 

Ománske úrady už dali povolenie na prevoz Aviciiho tela naspäť do Švédska, kde sa narodil ako Tim Bergling. Fanúšikovia vo švédskom hlavnom meste Štokholm mu v sobotu minútou ticha vzdali hold.

 

Avicii trávil v Ománe dovolenku a bol ubytovaný v rezorte Muscat Hills Resort. Čas trávil s priateľmi, venoval sa adrenalínovému vodnému športu kitesurfing a celkovo sa v krajine cítil tak dobre, že mal v pláne zostať tam niekoľko dní navyše.

 

Avicii, jeden z najúspešnejších dídžejov súčasnosti, tvoril predovšetkým modernú elektronickú tanečnú hudbu. Medzi jeho najznámejšie hity patria Wake Me Up, You Make Me, Hey Brother či Lonely Together, v ktorom účinkuje i Rita Ora.

 

Avicii získal počas svojej kariéry dve ceny MTV Music Awards, jedno ocenenie Billboard Music Award a dvakrát bol nominovaný na cenu Grammy. Jeho smrť prišla iba niekoľko dní po tom, ako ho nominovali na Billboard Music Award za jeho poslednú nahrávku, ktorou je EP s názvom Avíci (01), vydaná vlani v auguste.

 

Avicii bol na hudobnej scéne od roku 2006. Spolupracoval s interpretmi ako Madonna, Coldplay, Robbie Williams, Wyclef Jean či David Guetta. Bol jedným z mála dídžejov, ktorí dokázali vypredať aj veľké koncertné arény.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona