Dve olympiády a dosť, navrhuje zákonodarca v Rusku

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 10:38 • 2 min
Dve olympiády a dosť, navrhuje zákonodarca v Rusku

MOSKVA - Dve olympiády a dosť... Ruský parlament sa bude zaoberať zákonom, ktorý zakazuje športovcom účasť na viac ako dvoch olympijských hráčoch.

slovakia

left justify in out

Snahou zákonodarcu Jegora Anisimova je, aby starší a na zranenia náchylnejší športovci nezaberali miesto mladším. Anisimov nechce, aby sa opakovala situácia z minuloročných zimných olympijských hier v Soči, kde nominovali krasokorčuliara Jevgenija Pľuščenka napriek vážnym obavám zo zranenia. Pre problémy s chrbtom sa ruský krasokorčuliar po zisku zlata v tímovej súťaži ospravedlnil krátko pred štartom krátkeho programu mužov a vedenie ruskej výpravy ho už nemohlo nahradiť.
"Bez debaty, Pľuščenko vedel o svojich zdravotných problémoch už oveľa skôr, ale nestiahol svoju snahu súťažiť a pripravil ostatných športovcov o šancu zúčastniť sa na olympijských hrách. Návrh umožní mladším a nie menej talentovaným športovcom zapojiť sa medzinárodných súťaží na vysokej úrovni," tvrdí Anisimov v odôvodnení návrhu zákona.


Návrh pravdepodobne nezíska podporu, keďže viacerí členovia ruského parlamentu sú bývalí športovci a olympionici. V parlamentných laviciach sedí aj krasokorčuliarka Irina Rodninová, trojnásobná olympijská víťazka v športových dvojiciach. V minulosti mal podobný nápad Vladimir Žirinovskij, líder národnej strany, ktorej členom je aj Anisimov. "Ak by návrh prešiel na olympijské hry 2016 by nemohla cestovať Jelena Isinbajevová, hviezda v skoku o žrdi. Tento návrh nemá nič spoločné s reálnym životom. Každý športovec má právo súťažiť, ak sa kvalifikuje," reagovala pre agentúru Tass Isinbajevová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies