Dve novovybudované lanovky v Tatrách podstupujú záťažové skúšky

NETKY.SK • 30 November 2013, 16:31 • 2 min
Dve novovybudované lanovky v Tatrách podstupujú záťažové skúšky

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Dve novovybudované lanovky v Tatrách podstupujú záťažové skúšky

slovakia

left justify in out

 Dve novovybudované lanovky v Demänovskej Doline a Tatranskej Lomnici podstupujú v týchto dňoch záťažové testovacie jazdy. Do riadnej prevádzky by ich mali po následnej kolaudácii uviesť už v polovici decembra.
      „Záťažové skúšky sú jedným z posledných nevyhnutných krokov na splnenie podmienok spustenia bežnej prevádzky. Po úspešnom zvládnutí týchto testov príde na rad kolaudačné konanie a potom už prví odvezení lyžiari,“ vysvetlila hovorkyňa akciovej spoločnosti Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.
      Na šesťmiestnu sedačkovú lanovku s odpojiteľným systémom v Jasnej naložili 20,5 t v podobe sudov naplnených vodou a vriec s pieskom. Prevýšenie 343 m medzi úplne novým nástupným bodom na Lúčkach a Vyhliadkou zvládne lanovka s 90 sedačkami a hodinovou prepravnou kapacitou 2460 osôb za šesť minút.
      Moderná pätnásťmiestna kabínková lanovka v Tatranskej Lomnici vystrieda na trase medzi údolnou stanicou Štart a Skalnatým plesom s prevýšením 597 m pôvodnú štvormiestnu kabínkovú lanovku. Horské dopravné zariadenie výrazne odolnejšie proti nárazovému vetru prevezie v 37 kabínach za hodinu až 2400 turistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies