Dve nehody v sobotu spôsobili opití vodiči

NETKY.SK • 18 November 2014, 12:34 • 2 min
Dve nehody v sobotu spôsobili opití vodiči

BRATISLAVA/KOŠICE – Dve nehody vodičov pod vplyvom alkoholu sa stali v sobotu v Michalovciach. Dvadsaťdeväťročný Vladimír z okresu Michalovce o ôsmej ráno na Peugeote 307 pri vychádzaní z parkoviska na Okružnú ulicu nedal prednosť Škode Octavia, ktorú viedla 38-ročná žena.

slovakia

left justify in out

Spôsobil jej zranenia s liečením do siedmich dní. Po nehode nafúkal 2,69 promile. Škody na autách vyčíslili na štyritisíc eur, uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó. Krátko predpoludním cúvala na parkovisku 42-ročná Jana z okresu Michalovce na Škode Felicia. Zadnou časťou narazila do pravej strany Fiatu Bravo, v ktorom išiel po Sibírskej ulici 27-ročný Michalovčan. Žena s autom ušla. Policajti ju krátko na to našli na Konečnej ulici a dali jej fúkať. V dychu mala 0,27 promile. Škoda na autách je 1 700 eur. 

 

Na cestách Košického kraja zastavila polícia viacero opitých vodičov. Šeťdesiatšesťročná miestna vodička Agnesa v piatok okolo desiatej jazdila bez svetiel na Opli Astra po Hollého ulici v Michalovciach. Nafúkala 1,25 promile. V sobotu po polnoci zastavila hliadka na Zombovej ulici v Košiciach Škodu Octaviu so 43-ročným Mariánom z Košíc. Namerali mu 2,15 promile alkoholu v dychu. Značne opitý 56-ročný Michal z okresu Trebišov viedol v sobotu popoludní Volkswagen Passat po Slaneckej ceste v Košiciach, mal 2,56 promile. Alkohol v dychu mal aj 28-ročný miestny Dominik, ktorého kontrolovali v nedeľu ráno na Bukoveckej ulici v Košiciach. Krátko pred ôsmou večer v sobotu nafúkal 2,23 promile 65-ročný Milan z okresu Trebišov, ktorého zastavili na Škode Felicii v obci Plechotice. Tridsaťtriročný Vladimír z Michaloviec na Citröene Xsara v nedeľu dve a pol hodiny po polnoci na Okružnej ulici v Michalovciach nafúkal 1,48 promile. V pondelok podvečer v obci Voľa na križovatke smerom na Pusté Čemerné kontrolovali 44-ročného Miloša z okresu Michalovce na Hyundai Santa. V dychu mal 1,46 promile. 

 

Ako uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó, za jazdu s viac ako jedným promile hrozí ročné väzenie. Dvaja vodiči, ktorí jazdili napriek zákazu, môžu ísť do väzenia až na dva roky. Dvadsaťjedenročný Patrik zo Spišskej Novej Vsi, ktorý v pondelok po polnoci v Smižanoch na BMW nafúkal 1,25 promile, má od augusta šoférovanie zakázané na dvadsať mesiacov. Triezvy, ale bez značky a vodičského, išiel na motorke Jawa 35-ročný Emil z okresu Michalovce. Keď ho zastavili v obci Zemplínska Široká zistili, že od novembra 2013 nesmie šoférovať sedemdesiatdva mesiacov. 

 

Až 1 038 prípadov jazdy pod vplyvom alkoholu zaznamenali od začiatku roka v Košickom kraji. Z toho v 361 prípadoch nafúkali do jedného promile, nad jedno promile malo 677 vodičov, čo je nárast o 35 prípadov oproti rovnakému obdobiu minulého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies