Dve mesiace po útokoch v Paríži znovu otvoria bistro, kde zahynulo 15 ľudí

NETKY.SK • 12 Január 2016, 13:52 • 2 min
Dve mesiace po útokoch v Paríži znovu otvoria bistro, kde zahynulo 15 ľudí

PARÍŽ - Bistro Carillon v 10. parížskom obvode, ktoré sa pred dvoma mesiacmi stalo jedným z terčov teroristických útokov, v stredu obnoví svoju prevádzku.

slovakia

left justify in out

Otvorenie bistra oznámil dnes jeho majiteľ Ali Amokhrane v rozhovore pre denník Le Parisien. "Otvárame 13. januára - dva mesiace po 13. novembri. Viac k tomu nič čo dodať. Pokúsime sa to prekonať," vyhlásil. V piatok 13. novembra 2015 džihádistickí útočníci na terase tejto obľúbenej reštaurácie zastrelili 15 ľudí.

 

Bistro Le Carillon sa tak stane v poradí druhým podnikom, ktorý bol zasiahnutý teroristickými útokmi a bude znova otvorený. Oproti tomuto bistru sídli reštaurácia Le Petit Cambodge, ktorá bola ďalším terčom teroristov. Na facebookovej stránke jej personál nedávno oznámil, že znovuotvorenie má naplánované na koniec januára.

 

Ďalším terčom útočníkov bola pizzeria Casa Nostra, vzdialená od spomínaných dvoch podnikov len niekoľko stoviek metrov. V reštaurácii pokračujú rekonštrukčné práce a podľa Le Parisien by tiež čoskoro mohla privítať prvých zákazníkov.

 

Táto reštaurácia sa smutne preslávila obvinením vzneseným voči jej majiteľovi, že za 50.000 eur predal britskému denníku záznam z bezpečnostnej kamery zachytávajúci streľbu džihádistického komanda v osudný večer. Bistro La Belle Équipe, ktoré sa nachádza na ulici de Charonne, zatiaľ neoznámilo, či a kedy obnoví svoju prevádzku.

 

Okrem spomínaných reštaurácií sa strieľalo aj pred brasériou La Bonne Biere, ktorá začala po útokoch fungovať začiatkom decembra. Najviac ľudí, 90, prišlo o život v rockovom klube Bataclan, kde teroristické komando zadržiavalo návštevníkov koncertu americkej skupiny ako rukojemníkov. Jedna osoba prišla o život aj na predmestí Saint-Denis, keď sa v blízkosti národného štadióna Stade de France odpálila trojica samovražedných atentátnikov. Celkovo si útoky z 13. novembra v Paríži a Saint-Denis vyžiadali 130 obetí na životoch a vyše 300 zranených.

 

Francúzsky prezident Francois Hollande, ale aj mnohí radoví Francúzi sú presvedčení o tom, že najlepšou odpoveďou na sériu atentátov v Paríži bude návrat k obvyklému spôsobu života. Jeho súčasťou je aj stretávanie sa s priateľmi pri spoločnom jedle v reštaurácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona