Dve lietadlá nemohli spôsobiť pád veží WTC

NETKY.SK • 23 September 2011, 17:06 • 2 min
Dve lietadlá nemohli spôsobiť pád veží WTC

Dve lietadlá nemohli spôsobiť pád veží WTC

slovakia

left justify in out

img

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád si je ako inžinier istý, že veže Svetového obchodného centra (WTC) sa nemohli zrútiť v dôsledku nárazu dvoch dopravných prúdových lietadiel.
V rozhovore pre americkú agentúru AP vo štvrtok označil za nemožné, aby dopravné lietadlá spôsobili pád týchto budov iba tým, že do nich narazili. Uviedol, že muselo dôjsť k nejakej forme plánovanej explózie.
Ahmadínežád nepovedal priamo, že katastrofu spred desiatich rokov zinscenovali USA. Podľa neho však existujú pochybnosti, ktoré by mal svet objasniť, pričom pochybovači sú aj samotných Spojených štátoch.
Iránskemu prezidentovi nedovolili minulý rok navštíviť miesto pádu dvojičiek WTC. Ahmadínežád, ktorý je v New Yorku na Valnom zhromaždení OSN, uviedol, že sa o to tento rok nepokúsi.

img


V rozhovore ďalej vyjadril názor, že ešte je čas, aby Irán a USA zlepšili svoje vzťahy a je otvorený stretnutiu s prezidentom Barackom Obamom. Ten by sa podľa neho nemal báť, že ho nezvolia opäť do funkcie, ale je na americkom ľude, ako sa rozhodne. Obe krajiny by mohli spolupracovať v rôznych oblastiach, vrátane spravodajských služieb, a mohli by diskutovať aj o spornom iránskom jadrovom programe, dodal Ahmadínežád.

 

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies