Dve lesbičky chceli dieťa: Narodila sa im černoška, žalujú spermobanku!

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:12 • 2 min
Dve lesbičky chceli dieťa: Narodila sa im černoška, žalujú spermobanku!

CLEVELAND - Žena z amerického štátu Ohio zažalovala spermobanku v Chicagu po tom, čo otehotnela vďaka spermiám od černošského darcu namiesto belošského, ako mala pôvodne so svojou lesbickou partnerkou v úmysle.

slovakia

left justify in out

Žena žiada finančné odškodné a záruky, že spermobanka už podobnú chybu neurobí, informovala dnes agentúra AP.

 

Niekoľko dní po svadbe Jennifer Cramblettovej a Amandy Zinkonovej v New Yorku prvá menovaná otehotnela po oplodnení darcovskými spermiami. V apríli 2012, v piatom mesiaci tehotenstva, Cramblettová (36) zatelefonovala do spermobanky Midwest Sperm Bank pri Chicagu, aby rezervovali spermie od toho istého darcu v nádeji, že raz bude mať dieťa aj Zinkonová (29).

 

Práve vtedy sa Cramblettová od zamestnankyne spermobanky dozvedela, že bola oplodnená spermiami od nesprávneho darcu - ako sa uvádza v žalobe podanej v pondelok 29. septembra proti spermobanke Midwest Sperm Bank v štáte Illinois.

 

Cramblettová vyhlásila, že si vybrali spermie od muža registrovaného ako Číslo 380, belošský darca. Spermie použité pri oplodnení však pochádzali od muža označeného ako Číslo 330, černošský darca.

 

"Ako mohli urobiť takú chybu, keď je tá záležitosť taká osobná?" uviedla Cramblettová v stredu 1. októbra počas telefonického interview. Podľa žaloby vzrušenie ženy z blížiaceho sa pôrodu vystriedal "hnev, sklamanie a strach".

 

Cramblettová povedala, že ona a Zinkonová veľmi milujú svoju dvojročnú dcéru Payton a nič by na nej nemenili. Ale majú obavy z jej výchovy v prevažne belošskej štvrti, kde žijú.

 

V žalobe sa ďalej uvádza, že obe partnerky sa presťahovali z mesta Akron do obce Uniontown (obe v štáte Ohio) kvôli lepším školám a kvôli tomu, že sa nachádza neďaleko miesta, kde žije rodina Cramblettovej. Žena tiež uviedla, že ako lesba už pocítila na sebe predsudky, ale nevie nič o tom, ako sa cíti človek ponižovaný kvôli farbe pokožky.

 

Terapeuti odporučili Cramblettovej, Zinkonovej a Payton, aby sa presťahovali do rasovo rôznorodejšej komunity s dobrými školami.

 

Podľa žaloby si spermobanka elektronicky neukladá záznamy a nemá ani kvalitnú kontrolu, ktorá by zabránila zaslaniu nesprávnych spermií na kliniky pre oplodňovanie.

 

Žaloba žiada odškodné najmenej 50.000 dolárov. Podľa Cramblettovej advokáta pôjde časť odškodného na zaplatenie súčasných poradenských služieb.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies