Dve francúzske lietadlá museli odkloniť a núdzovo pristáť pre teroristické hrozby

NETKY.SK • 18 November 2015, 06:49 • 2 min
Dve francúzske lietadlá museli odkloniť a núdzovo pristáť pre teroristické hrozby

WASHINGTON/PARÍŽ - Dve lietadlá spoločnosti Air France smerujúce zo Spojených štátov do Paríža boli presmerované z dôvodu anonymných vyhrážok bombovým útokom. Oba stroje bezpečne pristáli a cestujúci z nich vystúpili, informovali v noci nadnes americké a kanadské médiá.

slovakia

left justify in out

Airbus A-380 so 497 pasažiermi a posádkou letiaci do francúzskej metropoly z Los Angeles (let AF065) bol presmerovaný do Salt Lake City v USA.

 


Druhý stroj s celkom 262 osobami na palube, ktorý odštartoval z Dullesovho letiska vo Washingtone (let AF055), bol odklonený do Halifaxu, hlavného mesta kanadskej provincie Nové Škótsko. Obe lietadlá mali pristáť na Letisku Charlesa de Gaulla v Paríži.


Núdzové pristátia svojich dvoch lietadiel potvrdila neskôr v oficiálnom stanovisku aj spoločnosť Air France.
Oba prípady prevzal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý preverí tak pasažierov, ako aj ich batožinu.


Islamisti zabili 13. novembra v Paríži najmenej 129 ľudí vrátane dvoch Nemcov, viac ako 350 utrpelo zranenia. Doteraz sa podarilo identifikovať štyroch zo siedmich mŕtvych útočníkov.


Okrem toho v Hannoveri z dôvodu potenciálneho teroristického útoku zrušili v utorok večer prípravný futbalový zápas medzi Nemeckom a Holandskom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona