Dve časti amerického konvoja sú už v kasárňach v Prahe-Ruzyni

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 14:28 • 2 min
Dve časti amerického konvoja sú už v kasárňach v Prahe-Ruzyni

PRAHA - Dve z troch častí amerického vojenského konvoja, ktorý sa presúva z cvičení v Poľsku a Pobaltí cez Česko na základňu v Nemecku, dorazili dnes do hlavného mesta Praha.

slovakia

left justify in out

Do kasární v Prahe-Ruzyni pricestoval konvoj s meškaním, keďže v dôsledku nehôd kamiónov na pražskom okruhu musel ísť v Prahe po obchádzkovej trase, informoval Český rozhlas.
     

Takmer 520 amerických vojakov a 115 vojenských vozidiel, medzi ktorými sú napríklad obrnené transportéry Stryker či terénne vozy Humvee, prekročilo v nedeľu české hranice na troch miestach. Vojaci nocovali v Liberci, Pardubiciach a vo Vyškove. Do Prahy, kde zostanú do stredy, dorazili dnes postupne časti konvoja z Liberca a Pardubíc.
     

Z Vyškova smeruje konvoj do Prahy po diaľnici D1, kde sa na úsekoch s jazdou obmedzenou na jeden jazdný pruh vytvárajú kolóny. Presun konvoja po diaľnici spomalila aj porucha jedného z vozidiel.  
     

V Prahe-Ruzyni privítali podľa rozhlasu amerických vojakov ľudia, ktorí sa s nimi fotografovali a ponúkali im plechovice s pivom, ale aj český Klub vojenskej histórie, ktorého členovia dorazili na dvadsiatke historických vojenských vozidiel. Američania ich zdravili a českým dievčatám posielali vzdušné bozky. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies