Dve bábätká po zaočkovaní v Maxiku zomreli a takmer 30 má vážne problémy

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 10:33 • 2 min
Dve bábätká po zaočkovaní v Maxiku zomreli a takmer 30 má vážne problémy

MEXICO CITY - Mexický verejný zdravotný systém pozastavil očkovanie detí v celej krajine a začal vyšetrovanie po tom, ako v chudobnej časti južného Mexika zomreli dve bábätká.

slovakia

left justify in out

Ďalších 29 dojčiat je vo vážnom stave po zaočkovaní vakcínami proti tuberkulóze, rotavírusom a hepatitíde B, ktoré zvyčajne podávajú deťom vo veku od narodenia do šiestich mesiacov.

 

Mexický inštitút pre sociálnu bezpečnosť oznámil, že v sobotu preventívne zastavili všetky očkovania v krajine, pretože príčinu negatívnej reakcie detí zatiaľ nepoznajú.

 

Rímskokatolícky kňaz Marcelo Pérez agentúre AP povedal, že bábätka podľa vyjadrenia svojich rodín ochoreli počas niekoľkých hodín od očkovania. Negatívne reakcie sa objavili v piatok a deti ošetrujú v nemocnici v 40 tisícovom meste Simojovel vo zväzovom štáte Chiapas, kde podľa vládnych štatistík 93 percent ľudí žije v chudobe a 69 percent v extrémnej chudobe.

 

Nemocnica "nemá adekvátny personál ani vybavenie... Skutočným problémom sú strašné podmienky, ktoré tu máme. Keď prinesú bábätko s kŕčmi, zvyčajne zomrie."

 

Federálna i štátna vláda v nedeľňajšom vyhlásení prisľúbili zabezpečiť čo možno najlepšiu zdravotnú starostlivosť o postihnuté bábätká a že zostanú v styku s rodičmi, ktorým odpovedia na všetky ich otázky. Kňaz povedal, že pomáha rodinám pozbierať všetky informácie, ktoré by mohli pomôcť úradom zistiť príčinu negatívnej reakcie na očkovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona