Dvanásť mŕtvych si vyžiadali najnovšie útoky marxistických vzbúrencov na Filipínach

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 11:45 • 2 min
Dvanásť mŕtvych si vyžiadali najnovšie útoky marxistických vzbúrencov na Filipínach

MANILA - Marxistickí vzbúrenci pri najnovšej sérii útokov na juhu Filipín zabili desať príslušníkov filipínskych bezpečnostných síl a ďalších deväť zranili. Incident si vyžiadal aj dve obete z radov povstalcov, pričom deväť z nich armáda zajala. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na filipínske úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa miestneho armádneho zdroja približne 50 členov Novej ľudovej armády (NPA), ozbrojeného krídla Komunistickej strany Filipín, zaútočilo dnes ráno v prestrojení najprv na budovu polície v meste Matanao v južnej provincii Davao del Sur, pričom pri následnej prestrelke s piatimi policajtmi zahynuli najprv dvaja policajti a tretí podľahol zraneniam v nemocnici.
      

Miestni vojaci následne odrazili ešte jeden útok na vojenské zariadenie v meste, pričom sa podarilo zajať deväť povstalcov. Dvoch vojakov filipínskej armády zabili pri treťom útoku v rovnakej oblasti.
      

Povstalci následne odpálili ešte mínu pod nákladným vozidlom, do ktorého nastupovali vojaci, pričom zabili šesť príslušníkov armády a ôsmich zranili. 
      

Komunisti bojujú proti filipínskej vláde nepretržite od roku 1969. Ide o jedno z najdlhšie trvajúcich povstaní v Ázii. Mierové rokovania medzi povstalcami a vládou, ktoré sa konali v Holandsku, sú od roku 2004 pozastavené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies