Dvanásť matiek v zadržiavacom centre sa pokúsilo o samovraždu

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 07:16 • 2 min
Dvanásť matiek v zadržiavacom centre sa pokúsilo o samovraždu

SYDNEY - Dvanásť matiek žiadajúcich o azyl v Austrálii sa pokúsilo spáchať samovraždu v nádeji, že ich deti krajina prijme, ak budú sirotami. Informovali o tom dnes austrálske médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ženy sú zadržiavané v zadržiavacom centre na Vianočnom ostrove, ktorý je austrálskym teritóriom, uviedol denník Sydney Morning Herald.
      

Matky sa pokúsili o samovraždu po tom, čo im povedali, že ich premiestnia do táborov pri pobreží Austrálie, v ostrovnom štáte Nauru alebo na ostrove Manus v Papue-Novej Guinei. Podľa predstaviteľa Vianočného ostrova sú ženy presvedčené, že keby sa im bábätká narodili v Austrálii, nemohli by ich nikde poslať.
      

"Ženy vravia: 'Deti majú v živote lepšie šance, ak zomriem,'" povedal pre denník predstaviteľ Vianočného ostrova. Právnik Jacob Varghese zastupujúci 72 bábätiek žiadateliek o azyl vysvetlil, že matky vystrašilo, keď im povedali, že im nikdy nepovolia usadiť sa v Austrálii.
      

Varghese denníku uviedol, že jedna matka sa pokúsila obesiť, kým ďalšie sa porezali sklom. Austrálska komisia pre utečencov informovala, že vyše 1100 detí sa nachádza v zadržiavacích centrách, vrátane 208 detí na ostrove Nauru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona