Dvaja zomierajúci ľudia sa postarali o šťastie svojich polovičiek aj po smrti: Ich príbeh je ako z filmu

NETKY.SK • 29 Január 2018, 13:00 • 2 min
Dvaja zomierajúci ľudia sa postarali o šťastie svojich polovičiek aj po smrti: Ich príbeh je ako z filmu

Smrť dvoch ľudí, ktorí napísali knihy o umieraní, spojila ich partnerov.

slovakia

left justify in out

Smrť blízkeho človeka je zakaždým nesmierne bolestná. Obzvlášť, ak ide o životného partnera, s ktorým ste prežili mnoho rokov. Podobným osudom si prešli aj John Riggs a Lucy Kalanithi, ktorých partneri zomreli na rakovinu, no ešte pred smrťou stihli obaja nezávisle na sebe vydať knihu o pocitoch z blížiaceho sa konca. Tieto knihy sa zakrátko stali bestsellermi a objavovali sa v rovnakých rebríčkoch a práve to spojilo aj dvoch ľudí, ktorí po smrti svojich polovičiek ostali sami.

 

Manžel Lucy, Paul, zomrel ako 37-ročný na rakovinu pľúc. V roku 2016 vyšla jeho kniha, ktorá sa držala medzi najpredávanejšími svojho žánru. Zrejme takto sa dostala aj k manželke Johna, ktorá v tom čase zápasila s rakovinou prsníka a počas svojich ťažkých chvíľ sa rovnako venovala písaniu vlastnej knihy. Vedela preto o Paulovi aj jeho žene a predpokladala, že Lucy s Johnom by si vzhľadom na podobné osudy v mnohom vedeli poradiť a pomôcť. Pred smrťou teda poradila manželovi, aby ju kontaktoval a ten ju poslúchol. Zrejme v tej chvíli urobil to najlepšie, čo mohol.

 

Pár dní po smrti ženy John kontaktoval Lucy. Tá mú obratom odpísala a poradila mu vo všetkom, čo potreboval v danej situácii vedieť. V najťažších životných chvíľach si boli vzájomnou oporou a denne si vymenili aj viac ako 100 emailov. Dohodli sa však, že sa osobne nikdy nestretnú. Osud to ale chcel inak.

 

Lucy sa náhodou pritrafilo obchodné stretnutie v Severnej Karolíne, kde žil John. Rozhodla sa preto, že ho pozve na kávu. Ich prvé osobné stretnutie bolo veľmi emocionálne. Obaja cítili, že musia byť spolu.

 

Momentálne žijú v jednej domácnosti aj so svojimi deťmi v Kalifornii. Nie je však dňa, kedy by si nespomenuli na svoje zosnulé polovičky, ktoré im takýmto bizarným spôsobom zabezpečili šťastie aj po svojej smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona