Dvaja vojaci zahynuli pri bombovom útoku

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 11:07 • 2 min
Dvaja vojaci zahynuli pri bombovom útoku

Dvaja vojaci zahynuli pri bombovom útoku - Krimi Dvaja tureckí vojaci dnes prišli o život na juhovýchode krajiny, osídlenej prevažne Kurdmi. Vozidlo, v ktorom sa viezli, bolo odpálené na diaľku, uvádzajú bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

img

Dvaja tureckí vojaci dnes prišli o život na juhovýchode krajiny, osídlenej prevažne Kurdmi. Vozidlo, v ktorom sa viezli, bolo odpálené na diaľku, uvádzajú bezpečnostné zdroje.
      Tretí vojak a jeden civilista utrpeli zranenia. K útoku došlo v ranných hodinách miestneho času blízko mesta Lice v provincii Dijarbakir.
      Bezpečnostní predstavitelia obviňujú z útokov zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá už 27 rokov bojuje proti Turecku. V odboji zahynulo 40.000 ľudí, prevažne Kurdov.
      Výbušnina bola ukrytá na ceste blízko kasární a odpálili ju na ďiaľku vo chvíli, keď okolo nej prechádzalo vozidlo s vojakmi.
      Turecko, Európska únia a USA považujú Kurdskú stranu pracujúcich za teroristickú organizáciu. PKK, ktorá pôsobí najmä v severnom Iraku, už ustúpila zo svojej požiadavky na za vlastný štát pre 14 miliónov Kurdov a požaduje väčšiu kultúrnu a politickú autonómiu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies