Dvaja vodcovia Islamského Štátu zahynuli pri nálete na severovýchode Sýrie

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 22:39 • 2 min
Dvaja vodcovia Islamského Štátu zahynuli pri nálete na severovýchode Sýrie

BEJRÚT - Dvaja vysokopostavení vodcovia extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) dnes zahynuli pri leteckom útoku v severovýchodnej časti Sýrie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

slovakia

left justify in out

SOHR, ktoré svoje informácie získava od siete aktivistov v Sýrii, identifikovalo vodcov ako Iračana abú Usámu Irakího a Sýrčana Amíra Rafdána.

 

Šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán zdôraznil, že nie je jasné, či nálet v provincii Hasaka vykonalo sýrske letectvo alebo koalícia vedená Spojenými štátmi.

 

IS bojuje v tejto provincii proti silám sýrskej vlády, ako aj proti jednotkám sýrskych Kurdov, ktorým koalícia poskytuje leteckú podporu. Provincia Hasaka susedí na severe s Tureckom a na východe s Irakom.

 

Americký prezident Barack Obama minulý týždeň oznámil, že medzinárodná koalícia svoju zintenzívňuje leteckú kampaň na severe Sýrie. Oddiely ľudovej sebaobrany (YPG) v poslednom období dosiahli v tejto oblasti viacero územných ziskov na úkor IS a obsadili mesto Tel Abjád na tureckej hranici.

 

Rámí Abdal Rahmán povedal, že zabitý militant Irakí mal titul "guvernéra" provincie, ktorú IS vyhlásil v severovýchodnej Sýrii. Amír Rafdán zase v minulosti pôsobil ako guvernér IS v provincii Dajr az-Zaur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies