Dvaja útočníci spustili paľbu na strážcov paláca v Istanbule

NETKY.SK • 19 August 2015, 16:40 • 2 min
Dvaja útočníci spustili paľbu na strážcov paláca v Istanbule

ISTANBUL - Turecká polícia zatkla dvojicu útočníkov, ktorí začali strieľať na policajtov, strážiacich vchod do bývalého sultánskeho paláca Dolmabahce v Istanbule.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters citovala istanbulského guvernéra Hüseyina Avniho Mutlua, podľa ktorého dvaja členovia bližšie nešpecifikovanej "teroristickej skupiny" zaútočili na policajtov strelnými zbraňami a ručnými granátmi.

 

Jeden príslušník polície pri útoku utrpel ľahšie zranenia. Oboch ozbrojencov zatkli na európskom brehu Bosporu neďaleko od paláca, ktorý patrí medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie Istanbulu.

 

Podľa guvernéra bola dvojica podozrivých pravdepodobne zapletená aj do útoku na sídlo vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) z 8. augusta.

V časti komplexu Dolmabahce má sídlo turecký premiér Ahmet Davutoglu, ktorý bol v tom čase v hlavnom meste Ankara. Polícia po útoku uzavrela prístupovú cestu do paláca.

 

V Turecku platia sprísnené bezpečnostné opatrenia od júla, keď Ankara spustila takzvanú "synchronizovanú vojnu proti terorizmu". Začala pritom naraz útočiť na bojovníkov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v severnej Sýrie aj proti ľavicovým kurdským militantom v severnom Iraku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies