Dvaja sudcovia sa budú zaoberať zrušením Mečiarových amnestií

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 11:39 • 2 min
Dvaja sudcovia sa budú zaoberať zrušením Mečiarových amnestií

BRATISLAVA - Dvaja sudcovia Okresného súdu Bratislava III sa po dnešnom dni budú zaoberať kauzami po zrušení Mečiarových amnestií.

slovakia

left justify in out

"Predseda Okresného súdu Bratislava III na základe toho, že predmetný nález Ústavného súdu SR bol zverejnený v Zbierke zákonov SR, vydal opatrenie na pridelenie dvoch trestných vecí, ktoré súviseli so zrušenými amnestiami," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Podľa jeho vyjadrenia dnešným dňom boli tieto trestné veci všeobecne označované ako – zavlečenie syna exprezidenta a kauza Mercedes pridelené dvom zákonným sudcom.

 

"Procesný postup v uvedených trestných veciach je v plnej kompetencii zákonných sudcov. Predmetné trestné veci sú obsahovo rozsiahle, preto je potrebný aj rozsiahly čas na oboznámenie sa s nimi a naštudovanie veci, aby na základe toho mohli zákonní sudcovia zvoliť ďalší procesný postup. Trestnú vec zavlečenia má na starosti zákonný sudca Karol Posluch.

 

Tento sudca bol bývalým vojenským sudcom a po zrušení vojenských súdov bol činný na Okresnom súde Bratislava II. Na tomto nižšom bratislavskom súde riešil mimo iného kauzu bytovej mafie s obžalovanou a právoplatne odsúdenou Evou Znamenákovou.

 

Plénum Ústavného súdu SR v stredu (31.5.) potvrdilo aprílové rozhodnutie NR SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií z 3. marca a 7. júla 1998 a milosti exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi z 12. decembra 1997. Za uznesenie hlasovalo 129 členov snemovne zo 144 prítomných. Právomoc rušiť protiprávne amnestie či individuálne milosti prezidenta dala parlamentu zmena Ústavy SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies