Dvaja sudcovia ešte neodovzdali majetkové priznania

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 13:29 • 2 min
Dvaja sudcovia ešte neodovzdali majetkové priznania

BRATISLAVA - Z viac ako 1300 slovenských sudcov všeobecných súdov takmer všetci predložili Súdnej rade SR majetkové priznania za minulý rok.

slovakia

left justify in out

Majetkové priznania nepodali dvaja sudcovia, ktorí sú dlhodobo práceneschopní a predložia ich 11. a 14. apríla. TASR to potvrdila Kancelária Súdnej rady SR. 
     

Sudcovia musia predkladať majetkové priznania každoročne do 31. marca. Ich kontrolu má zabezpečovať predseda Súdnej rady, zverejňované sú aj na jej webe. Členka rady Dana Bystrianska nedávno priznala, že kontrola majetkových priznaní nie je hĺbková, pretože chýbajú peniaze. "My žiadame celý čas navýšiť finančné prostriedky. Keď nedostaneme finančné prostriedky, tak môžeme robiť iba s tými kapacitami, ktoré máme," reagoval minulý týždeň šéf Súdnej rady Štefan Harabin. 
     

Nezrovnalosti v majetkovom priznaní sudcu môžu byť dôvodom na to, aby Súdna rada SR podala ministrovi spravodlivosti návrh na začatie disciplinárneho stíhania. Doteraz žiadny takýto návrh nepodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies