Dvaja španielski horolezci zomreli v marockých veľhorách

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 10:25 • 2 min
Dvaja španielski horolezci zomreli v marockých veľhorách

RABAT - Médiá v Maroku a Španielsku dnes informovali, že v marockom pohorí Veľký Atlas zahynuli dvaja horolezci a jedného sa s pomocou záchranného tímu zo Španielska podarilo zachrániť.

slovakia

left justify in out

Marocká štátna tlačová agentúra píše že horolezci, ktorí patrili k skupine deviatich osôb prechádzajúcich cez veľhory bez sprievodcu, spadli neďaleko mesta Tarmast v provincii Warzazát do 400 metrov hlbokej skalnej trhliny. Nezvestní boli od stredy minulého týždňa.

 

Horolezcov lokalizovali v sobotu. Jeden z nich bol už vtedy mŕtvy, avšak nemohli ich vyslobodiť, až kým zodpovedné úrady nevyhoveli žiadosti Španielska o vyslanie tímu expertov do danej oblasti.

 

Španielsky denník El País dnes uviedol, že druhý horolezec zomrel práve kvôli časovému naťahovaniu realizácie záchrannej akcie, dodáva agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies