Dvaja Slováci s podozrením na koronavírus sú stabilizovaní

NETKY.SK • 31 Január 2020, 11:44 • 2 min
Dvaja Slováci s podozrením na koronavírus sú stabilizovaní

ŽILINA/MARTIN - Dvaja Slováci s podozrením na koronavírus, ktorých vo včerajších večerných hodinách previezli zo Žiliny do Univerzitnej nemocnice Martin (UNM), sú aktuálne v stabilizovanom zdravotnom stave. Uviedla to Katarína Kapustová z úseku generálneho riaditeľa UNM.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie nemocnice

"U mužov sa neprejavilo žiadne zhoršenie, nevyžadujú si špecifickú liečbu. Sú bez teploty, majú priebeh ľahkej infekcie," informovala o tom Kapustová.

 

Situácia je pod kontrolou

Pacienti sú izolovaní v samostatnej časti Kliniky infektológie a cestovnej medicíny. "Aktuálne máme situáciu pod kontrolou. Myslím si, že nie je dôvod na šírenie paniky, pretože ide len o podozrenie na možné ochorenie týmto vírusom. Čakáme na výsledky z odobratých vzoriek," skonštatovala Kapustová.

 

img

 

Čína - Nemecko - Slovensko

Dvaja Slováci s podozrením na koronavírus boli pracovne tri týždne v Číne, asi 1500 kilometrov od epicentra epidémie. Prileteli cez Šanghaj do Frankfurtu nad Mohanom, odkiaľ pricestovali na Slovensko autom. Počas letu pociťovali malátnosť, škrabanie na priedušnici a nechali sa už vo Frankfurte prezrieť zdravotníkom. Pretože nevykazovali závažné známky akútneho respiračného ochorenia, odporučili im cestovať domov a dať sa dovyšetrovať.

 

Transport

"Po príchode do Žiliny navštívili urgentný príjem. Odtiaľ ich vzhľadom na cestovateľskú anamnézu transportovali za prísnych karanténnych podmienok do UNM," doplnila Kapustová.

 

img

 

Opatrenia

Muži sú v karanténe a majú vyčlenený zdravotnícky personál, ktorý nebude ošetrovať iných pacientov. Obom pacientom odobrali vzorky krvi, ktoré poslali do špeciálnych laboratórií, kde ich otestujú na koronavírus.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona