Dvaja Slováci prišli so štýlovým projektom, spojili obnoviteľné zdroje so slovenskou ľudovou tradíciou

NETKY.SK • 13 Október 2017, 09:57 • 2 min
Dvaja Slováci prišli so štýlovým projektom, spojili obnoviteľné zdroje so slovenskou ľudovou tradíciou

BRATISLAVA – Slovensko má ďalšie dve inovatívne a zároveň kreatívne osobnosti, ktoré nás odprezentujú v európskej súťaži PowerUP.

slovakia

left justify in out

Reč je o Matejovi Michlíkovi a Igorovi Žáčkovi, ktorí zabodovali v slovenskej súťaži energetických startupov. Prišli so skvelou myšlienkou ako spojiť šetrenie a obnovu energetických zdrojov s tradičnou ľudovou tematikou.   

 

Svojím projektom môžu konkurovať solárnym panelom. Kachličky budú slúžiť ako fasáda, ale v prvom rade ako solárne panely. Solárnu fasádu tvoria častice a prvky, ktoré dokážu vygenerovať elektrinu, čo je však ich ďalšou výhodou, je to, že ľudia si budú môcť sami navrhnúť motív, ktorý bude skrášľovať ich príbytok.

 

Ďalšou pridanou hodnotou je, že sa odstráni problém s pamiatkármi, ktorí pri rekonštrukcii robia často problémy, pre udržanie vzhľadu historických budov. Okrem zateplenia, odhlučnenia, tento systém dokáže to kam celý svet smeruje, plnohodnotne využívať slnečnú energiu a zároveň si ušetriť mesačné náklady.

 

Títo dvaja zakladatelia firmy sa dokonca popasovali aj s problémom nadmerného odpadu, ktorý vzniká pri stavebníctve. Systém sa dá totiž relatívne ľahko zrecyklovateľný. So svojou rozbiehajúcou sa firmou Nice Visions, chcú preraziť najprv v Portugalsku, no veria, že tento koncept sa ujme aj na Slovensku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies