Dvaja Slováci pašovali drogy z Južnej Ameriky do EÚ

NETKY.SK • 17 December 2014, 18:14 • 2 min
Dvaja Slováci pašovali drogy z Južnej Ameriky do EÚ

BRATISLAVA - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) pomohli zaistiť takmer dva kilogramy kokaínu, ktoré chcel Slovák začiatkom decembra prepašovať z Brazílie do Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

"Peter K. z Nových Zámkov bol zadržaný v Taliansku na letisku," informovala TASR Patrícia Macíková z Finančného riaditeľstva SR. Podľa odhadov sa z množstva dvoch kilogramov dá vyrobiť asi 11.400 dávok, ich hodnota na čiernom trhu je minimálne 285.000 eur.
     

V rámci prípadu s krycím názvom "Letec" zadržali pracovníci kriminálneho úradu v spolupráci s políciou ešte jedného muža, ktorý sa podľa Macíkovej podieľal na dovoze omamných a psychotropných látok z Južnej Ameriky do EÚ, pričom cieľovou krajinou bolo Holandsko. 
     

Ide o Branislava G., ktorý mal organizovať kuriérske cesty. "Kokaín väčšinou prevážali kuriéri v dutinách tela, príjemcovia boli osoby nigérijskej národnosti, ktoré pôsobia v Španielsku, Holandsku, vo Veľkej Británii," priblížila.
     

Príslušníci KUFS v spolupráci s políciou vykonali u Branislava G. v Nových Zámkoch domovú prehliadku a zaistili počítač, prostredníctvom ktorého boli organizátorovi zasielané rezervácie na letenky. "Tiež bolo zdokumentované, že sa zaoberal distribúciou metamfetamínu a marihuany rôznym odberateľom zo širokého okolia Nových Zámkov, čo potvrdili aj svedkovia," povedala Macíková. 
     

Branislava G. vzal sudca Okresného súdu v Nových Zámkoch do väzby, prípad bol odstúpený vyšetrovateľovi Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies