Dvaja policajti z kriminálky vydierali svedka: Chceli 150-tisíc!

NETKY.SK • 4 Október 2013, 15:10 • 2 min
Dvaja policajti z kriminálky vydierali svedka: Chceli 150-tisíc!

BRATISLAVA - Inšpekcia ministerstva vnútra obvinila dvoch policajtov z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) za to, že od svedka v trestných konaniach žiadali 150.000 eur. Obvinení sú z nátlaku a zneužívania právomocí verejného činiteľa. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Lucia Kirinovičová.

slovakia

left justify in out

"Obvinení mali požadovať od svedka svedčiaceho vo viacerých trestných konaniach vedených na Národnej kriminálnej agentúre vyplatenie sumy vo výške 150.000 eur, pričom mali využívať najmä jeho obavu o vlastnú bezpečnosť, ktorú v ňom ďalej rozvíjali a podporovali," informovala Kirinovičová. Dodala, že tento svedok odovzdal časť hotovosti, teda 5000 eur jednému z obvinených, a hneď potom obaja policajti požadovali doplatenie požadovanej sumy. "Bezprostredne po prebratí ďalšej časti vymáhanej hotovosti (20.000 eur), boli obaja obvinení zadržaní," informovala hovorkyňa s tým, že vyšetrovateľ inšpekcie žiada, aby boli stíhaní väzobne.

NAKA je podľa internetovej stránky rezortu vnútra špecializovaným útvarom Policajného zboru, ktorý je zameraný na odhaľovanie a vyšetrovanie najzávažnejšej trestnej činnosti páchanej organizovanými skupinami, zločineckými a teroristickými skupinami. "Podnet na prešetrenie prípadu išiel priamo z Národnej kriminálnej agentúry. V súčasnej dobe už pracujeme na prepustení policajtov zo služobného pomeru za hrubé porušenie služobnej prísahy," reagoval policajný prezident Tibor Gašpar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies