Dvaja policajti, čo zatýkali Blaka, pôjdu pred správny súd

NETKY.SK • 8 Október 2015, 09:19 • 2 min
Dvaja policajti, čo zatýkali Blaka, pôjdu pred správny súd

EW YORK - Dvaja newyorskí policajti, ktorí sa podieľali na hrubom zásahu proti bývalému americkému tenistovi Jamesovi Blakovi, sa budú zodpovedať na správnom súde.

slovakia

left justify in out

NVyplynulo to z výsledku vyšetrovania vnútorného kontrolného orgánu polície v New Yorku. Výkonná riaditeľka úradu pre riešenie občianskych sťažností Mina Maliková v liste adresovanom Blakovi potvrdila oprávnenosť jeho obvinení, že strážnik James Frascatore použil proti nemu neprimerané násilie a detektív Daniel Herzog zneužil svoju právomoc.

Celkovo piati policajti v civile Blaka 9. septembra pred hotelom na Manhattane počas záverečného grandslamového turnaja roka US Open bez výstrahy zrazili na zem a dočasne znehybnili putami, keď si niekdajšieho štvrtého muža svetového rebríčka a víťaza 10 turnajov vo dvojhre pomýlili s osobou podozrivou z trestnej činnosti.


Obeť útoku sa neuspokojila s ospravedlnením a rozhodla sa, že bude záležitosť riešiť dôsledne. Blake sa medzitým stretol so starostom Billom de Blasiom aj policajným šéfom Williamom Brattonom. "Ak tomu dobre rozumiem, dvoch policajtov čaká správne konanie za ich priestupky. Plne rešpektujem celý proces posudzovania mojej sťažnosti a snahu úradu o vyšetrenie záležitosti," reagoval Blake.


Správne konanie sa môže skončiť disciplinárnym trestom aj ukončením pracovného pomeru s príslušníkmi policajného zboru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies