Dvaja podnapití Chorváti rasisticky urážali herca Jamieho Foxxa

NETKY.SK • 22 Február 2017, 08:48 • 2 min
Dvaja podnapití Chorváti rasisticky urážali herca Jamieho Foxxa

ZÁHREB - Chorvátska polícia predviedla pre narušenie verejného poriadku dvoch mužov, ktorí mali v jednej z reštaurácií v Dubrovníku rasisticky urážať hollywoodsku hviezdu strieborného plátna afroamerického pôvodu Jamieho Foxxa.

slovakia

left justify in out

Obaja Chorváti vo veku 44 a 50 rokov pristúpili v nedeľu v evidentne podnapitom stave v reštaurácii k stolu večerajúceho herca a jeho spoločníčky, aby ho nazvali okrem iného negrom a inak rasisticky urážali.

 

Umelec incident zachytil mobilným telefónom a zverejnil prostredníctvom stránky na Instagrame, neskôr ho odtiaľ odstránil.

 

Podnapitých mužov vyviedli čašníci z podniku, pričom neodkladne informovali o incidente mužov zákona. Oboch zadržaných čaká aj vyšetrovanie pre podozrenie z vyvolávania rasovej nenávisti.

 

img

 

Verbálny útok na herca, ktorý pricestoval do krajiny na nakrúcanie novej verzie príbehu Robina Hooda, odsúdilo aj vedenie mesta Dubrovník.

 

Jamie Foxx zverejnil medzičasom na sociálnej sieti aj ďalšie zábery z Chorvátska, na ktorých si pochvaľuje krásy krajiny a mesta Dubrovník a zaznamenáva i návrat do spomínanej reštaurácie v spoločnosti kolegov.

 

Rodák z texaského Terrellu, pôvodným menom Eric Morlon Bishop, debutoval na striebornom plátne v snímke renomovaného režiséra Barryho Levinsona Hračky (1990). Po sérii neveľmi zásadných postáv zažiaril v snímke Olivera Stona Víťazi a porazení (1999), aby svoje nesporné kvality potvrdil v ďalších úspešných filmoch ako Ali (2001), Collateral (2004) alebo Ray (2004), ale aj Ctihodný občan (2009) alebo Divoký Django (2012).

 

Za kreáciu Raya Charlesa v snímke Ray si vyslúžil prestížneho Oscara, nomináciu na túto cenu Americkej filmovej akadémie získal aj za výkon vo filme Collateral. Navyše má v zbierke aj Zlatý glóbus, cenu Bafta a desiatky ďalších ocenení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies