Dvaja palestínski zlodeji prerušili prevádzku izraelského letiska

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:24 • 2 min
Dvaja palestínski zlodeji prerušili prevádzku izraelského letiska

JERUZALEM - Premávku na medzinárodnom letisku v Tel Avive dnes nadránom dočasne prerušili a jeho ochranka musela použiť strelné zbrane, aby zastavila nákladné auto, ktoré sa do areálu vrútilo cez kontrolné stanovište. Pri incidente nebol nikto zranený. Prevádzku letiska obnovili asi po hodine.

slovakia

left justify in out

Hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld uviedol, že zatiaľ nie je jasné, prečo auto vošlo do areálu letiska. Súčasne však dodal, že zrejme nejde o politicky motivovaný útok. Policajní pyrotechnici auto dôkladne prezreli a nenašli v ňom žiadnu výbušninu. Hovorkyňa letiska Liza Dvirová spresnila, že v aute boli dvaja Palestínčania, ktorí vozidlo ukradli dnes skoro ráno v neďalekom mestečku Bajt Dagan. Podľa predbežného vyšetrovania na cestu smerom k medzinárodnému letisku zrejme odbočili omylom. 

Podľa izraelského servera Ynetnews.com páchateľmi krádeže a vniknutia do areálu letiska boli dvaja Palestínčania - jeden z Džanínu, druhý z Kalkílije. Po tom, ako ochranka prestrelila pneumatiky nákladného auta, sa z miesta snažili utiecť, ale policajti ich dolapili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona