Dvaja ozbrojenci uniesli v Kábule Nemku, mohlo ísť o humanitárnu pracovníčku

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:54 • 2 min
Dvaja ozbrojenci uniesli v Kábule Nemku, mohlo ísť o humanitárnu pracovníčku

KÁBUL - Humanitárna pracovníčka z Nemecka sa za bieleho dňa stala v hlavnom meste Afganistanu obeťou únosu.

slovakia

left justify in out

Ženu dnes neďaleko jej pracoviska stiahli dvaja ozbrojenci do auta a odviezli. K akcii sa podľa tamojších bezpečnostných zložiek zatiaľ nikto neprihlásil.

K únosu pracovníčky Spoločnosti pre medzinárodnú spoluprácu (GIZ) došlo v kábulskej štvrti, kde sídlia viaceré organizácie venujúce sa rozvojovej pomoci a nachádzajú sa tam aj početné ubytovacie kapacity pre cudzincov.

 

Únoscovia sa ženy zmocnili krátko po tom, čo nastúpila do svojho auta, keď rozbili bočné okná, uviedol kábulský policajný hovorca pre agentúru DPA. Pri tejto akcii nepadli žiadne výstrely.

 

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí sa v reakcii obmedzilo na konštatovanie, že sa usiluje o čo najrýchlejšie objasnenie pozadia únosu, zamestnávateľ unesenej nechcel udalosť komentovať vôbec. Zamestnanci GIZ, ktorí si neželali byť menovaní, DPA povedali, že organizácia dostala hrozby neznámeho pôvodu a prijala bezpečnostné opatrenia. Všetkých, ktorí nemuseli nevyhnutne zostať na mieste, poslala na dovolenky. Od uplynulého týždňa pracovali zvyšní zamestnanci z domu.

 

Už v priebehu jari uniesli povstalci z Talibanu na severe Afganistanu nemeckého občana pracujúceho pre GZI, ktorému sa však po asi šiestich týždňoch podarilo ujsť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies