Dvaja Noční vlci dorazili do Viedne, vítalo ich 500 ľudí

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 09:06 • 2 min
Dvaja Noční vlci dorazili do Viedne, vítalo ich 500 ľudí

VIEDEŇ - Dvaja členovia ruského motocyklového klubu Noční vlci dorazili v sobotu večer do Viedne, kde položili veniec k pamätníku sovietskych vojakov na Schwarzenbergplatz. Podľa rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF sa udalosť zaobišla bez incidentov.

slovakia

left justify in out

Na ceste z Bratislavy, kde Noční vlci položili veniec k pamätníku na Slavíne, ich sprevádzala polícia. Do Viedne napokon prišli dvaja motocyklisti z ruského klubu, sprievod im robilo približne 20 sympatizantov na motocykloch. Vo Viedni ich podľa ORF privítalo približne 500 priaznivcov i zvedavcov.

 

Agentúra AP informovala, že niektorí z prítomných mali na sebe tričká s podobizňami ruského prezidenta Vladimira Putina, pričom ďalší držali transparenty s nápismi "Stop rusofóbii" a "Sme bratia a sestry - nie vojne".

 

Členovia klubu potom spolu s ruským veľvyslancom v Rakúsku Sergejom Nečajevom položili pri pamätníku veniec. Podľa veľvyslanca vo Viedni prenocujú a v nedeľu majú vyraziť smerom do Nemecka. Nemenovaný predstaviteľ veľvyslanectva uviedol pre ORF, že uvažujú o položení venca aj v juhonemeckom Norimbergu.

 

Cieľom Nočných vlkov je Berlín, kde si chcú 9. mája pripomenúť víťazstvo v druhej svetovej vojne. Cesta členov klubu naprieč niekoľkými krajinami sa stretla s kritikou, že ide o propagandistickú akciu Kremľa.

 

Nemecko niekoľkým motocyklistom zrušilo víza. Najmenej trom Rusom znemožnili na letisku Berlín-Schönefeld vstup do Nemecka. Poľsko označilo turné za provokáciu a zakázalo motocyklistom vstúpiť na jeho územie. Podobné opatrenia prijala aj Litva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies