Dvaja muži sú vo väzbe pre napadnutie policajtov v rómskej osade

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 14:58 • 2 min
Dvaja muži sú vo väzbe pre napadnutie policajtov v rómskej osade

DRIENOVEC - Dvom obyvateľom rómskej osady v Drienovci (okr. Košice okolie), ktorí sú obvinení z minulotýždňového útoku na policajtov, hrozí viacročný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

"Obaja obvinení vo veku 21 a 47 rokov boli na základe návrhu dozor vykonávajúceho prokurátora vzatí sudcom do väzby," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. 

K útoku z ich strany malo dôjsť v stredu 19. júna na konci policajnej pátracej akcii v osade. V prípade dokázania viny hrozí mladíkovi, ktorý podľa vyšetrovania zranil policajta sekerou, väzenie na tri až osem rokov a jeho otcovi na jeden až päť rokov.

Policajti podľa hovorcu už z osady po večernej akcii odchádzali, keď zbadali na jednom z rodinných dvorov 21-ročného obvineného ako fyzicky napáda dve miestne ženy. Vyzvali ho, aby prestal. Obvinený potom vybehol z dvora na ulicu, kde sa policajta snažil päsťami udrieť do hlavy. "Policajt útok odvrátil, avšak v páchateľ v útoku ďalej pokračoval. Spacifikovať agresívneho mladíka sa policajt snažil aj za pomoci svojho kolegu, avšak tohto úderom do hrudníka napadol 47-ročný otec mladíka," uviedol Szabó. Mladší z dvojice potom vbehol do domu, kde sa zamkol. Následne vyskočil cez okno von a so sekerou sa zahnal na hlavu na policajta stojaceho chrbtom. "Policajt sa priamemu úderu ostrou časťou sekery do hlavy vyhol len reflexívne, pričom obvinený mu zasiahol pravú ruku na ktorej mu spôsobil sečnú ranu s predbežnou dobou liečenia sedem dní," konštatoval Szabó.

Policajti muža podľa hovorcu spacifikovali za pomoci donucovacích prostriedkov v zmysle zákona. Útočníka policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

Polícia v stredu večer uskutočnila pátraciu akciu aj v rómskej osade v Moldave nad Bodvou v rovnakom okrese. Občianske združenie ETP Slovensko, ktoré v tejto osade poskytuje sociálne služby, vyjadrilo vážne podozrenie o neprimeranom použití donucovacích prostriedkov zo strany polície a žiada o prešetrenie zásahu v Moldave nad Bodvou inšpekciu Ministerstva vnútra SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies