Dvaja muži obvinení z vraždy pre boharúhačstvo už poznajú výšku svojho trestu

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 14:34 • 2 min
Dvaja muži obvinení z vraždy pre boharúhačstvo už poznajú výšku svojho trestu

PEŠÁVAR - Dvaja muži, ktorí sa podieľali na vražde univerzitného študenta už poznajú svoj trest. Súd v Pakistane ich odsúdil na doživotie. Agentúra AP informovala, že skutok sa stal ešte v roku 2017, kedy študenta najprv zbili a potom zastrelili, lebo ho neprávom obviňovali z rúhania.

slovakia

left justify in out

Pakistan je známy tým, že boharúhačstvo je tam považované za závažný trestný čin. V prípade takéhoto činu môže dotyčnému hroziť trest smerti. Takisto obviňovania a urážky Mohameda a islamu môžu viesť k vyvolaniu až extrémnej reakcie. Vražda študenta v meste Mardán je toho živým príkladom.  

 

img

 

V krajine si na bohorúhačstvo treba dávať veľký pozor. Kampaň zo strany štátnych orgánov trvá v krajine už 7 rokov. Obvineniam čelia dokonca aj blogeri vyjadrujúci sa kriticky o spoločnosti alebo armáde.

 

img

 

Spočiatku bolo v tomto prípade z rôznych trestných činov obvinených 61 ľudí, z toho 57 dostalo aj tresty. Mnohí z nich sa proti verdiktom odvolali. Po tom, ako bol proti dvom mužom vynesený rozsudok stráviť celý zvyšok života za mrežami, ešte nie je známe, či sa naň odvolajú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies