Dvaja muži blízkovýchodného výzoru napadli v Sydney vojaka

NETKY.SK • 25 September 2014, 12:31 • 2 min
Dvaja muži blízkovýchodného výzoru napadli v Sydney vojaka

SYDNEY - Dvaja neznámi muži "blízkovýchodného výzoru" zaútočili dnes v austrálskom meste Sydney na príslušníka austrálskych ozbrojených síl. K incidentu došlo len dva dni po tom, ako polícia zastrelila mladíka, ktorý pobodal dvoch príslušníkov austrálskej protiteroristickej jednotky, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu polície štátu Nový Južný Wales k uniformovanému dôstojníkovi austrálskej armády pristúpili dvaja muži, ktorí ho najprv slovne a potom aj fyzicky napadli. Muž pri útoku utrpel krvné podliatiny a incident ohlásil na polícii.
      

Austrália, ktorá je neochvejným spojencom USA v ich úsilí o zničenie militantnej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii a Iraku, prednedávnom prvý raz vo svojich dejinách zvýšila stupeň všeobecného ohrozenia na úroveň "vysoký". Dôvodom tohto rozhodnutia je pravdepodobnosť útokov zo strany austrálskych občanov, ktorí sa radikalizovali pôsobením vo fundamentalistickom prostredí v oboch štátoch.
      

V utorok policajt z protiteroristickej jednotky zastrelil v Melbourne tínedžera, ktorý naňho zaútočil nožom. Mladík predtým prišiel na policajnú stanicu, vytiahol nôž a pobodal dvoch príslušníkov protiteroristickej jednotky. Jeden z nich útočníka nakoniec zneškodnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies