Dvaja muži a mladistvý napadli, olúpili a vydierali Čecha

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:13 • 2 min
Dvaja muži a mladistvý napadli, olúpili a vydierali Čecha

BRATISLAVA/TRNAVA – Policajti zadržali dvoch mužov a jedného mladistvého, ktorí napadli, olúpili a následne vydierali 57-ročného občana Českej republiky. Incident sa stal v nedeľu večer za obcou Kúty, neďaleko čistiarne odpadových vôd.

slovakia

left justify in out

Na poľnej ceste prišli k Čechovi maskovaní muži v kuklách a žiadali od neho peniaze. Z obavy o život sa rozbehol do poľa a keď spadol na zem, muži ho pritlačili k zemi a fyzicky ho napadli. Keď im dal 10 eur, prehľadali ho a zobrali mu 100 českých korún, kľúče od auta a dva mobilné telefóny. Pod hrozbou zabitia a podpálenia rodinného domu ho nútili, aby im priniesol ďalšie peniaze. Vrátili mu jeden z telefónov a prikázali mu, aby im na druhý deň priniesol 10 tisíc českých korún a položil ich na miesto incidentu pod borovicu.

 

Na druhý deň v pondelok ho opakovane kontaktovali a prikázali mu, aby obálku s peniazmi vhodil do smetného koša pri autobusovej zastávke v Kútoch. S obálkou v ruke polícia zadržala krátko na to dvoch z trojice podozrivých a o niekoľko hodín aj posledného. Napadnutý muž bol po útoku ošetrený. Traja útočníci skončili v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinov lúpeže a vydierania spolupáchateľstvom. Zároveň spracoval podnet na ich väzobné stíhanie - 22 ročnému mužovi z Holíča a o rok mladšiemu z Kútov hrozí väzenie na tri až osem rokov, 17-ročnému mladíkovi z Kútov bude trest pre jeho vek primerane znížený, uviedla Mária Linkešová z trnavskej krajskej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies