Dvaja muži nelegálne obchodovali so strelivom

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:07 • 2 min
Dvaja muži nelegálne obchodovali so strelivom

Dvaja muži nelegálne obchodovali so strelivom

slovakia

left justify in out

img

Kriminalisti z Partizánskeho odhalili dvoch mužov vo veku 51 a 60 rokov, ktorí prechovávali a nelegálne obchodovali so strelivom, nábojmi rôzneho kalibru.
      Počas domovej prehliadky, ako aj prehliadky nebytových priestorov v Žabokrekoch nad Nitrou v okrese Partizánske, policajti našli spolu 2921 kusov streliva. Policajný vyšetrovateľ oboch mužov obvinil z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.
      Jeden z obvinených prechovával bez povolenia v rodinnom dome strelivo v celkovom množstve 2331 guľových nábojov. Druhý mal strelivo, dovedna 590 guľových nábojov, priamo v predajni so železiarskym tovarom. Obaja obvinení nie sú držiteľmi zbrojných preukazov, pričom zaistené strelivo podlieha v zmysle zákona povoľovaciemu konaniu. Uvedené strelivo je, podľa odborného vyjadrenia, určené na poľovné, športové a vojenské účely. Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov. TASR o prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Katarína Hlaváčová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies