Dvaja mŕtvi pri útoku na hotel v Somálsku, kde bude Erdogan

NETKY.SK • 22 Január 2015, 16:28 • 2 min
Dvaja mŕtvi pri útoku na hotel v Somálsku, kde bude Erdogan

MOGADIŠO - Najmenej dvoch mŕtvych si vo štvrtok vyžiadal samovražedný útok pri hoteli v somálskom hlavnom meste Mogadišo, v ktorom turecká delegácia pripravovala piatkovú návštevu prezidenta Recepa Taiyypa Erdogana.

slovakia

left justify in out

Obeťami sú príslušníci polície, členovia delegácie neutrpeli žiadne zranenia. Niektoré zdroje hovoria až o piatich mŕtvych. K útoku sa prihlásila extrémistická skupina aš-Šabáb, Turecko však ako cieľ nespomenula. Samovrah odpálil auto naložené výbušninami pred vchodom hotela. Vo vnútri sa údajne konalo aj policajné stretnutie.

 

Erdoganova kancelária už oznámila, že prezident na návštevu Somálska napriek útoku odcestuje. Podľa premiéra Ahmeta Davutogla sa už začalo vyšetrovanie, či bol útok zameraný konkrétne proti Turecku, alebo či išlo o náhodu. Erdogan pricestuje v piatok ako hlava štátu na prvú návštevu Somálska za posledných vyše 20 rokov. Krajinu navštívil v roku 2011 ešte ako predseda vlády. Turecko je významným spojencom somálskej vlády, ktorej poskytuje pomoc vo viacerých oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies