Dvoch mŕtvych a vyše 30 zranených si vyžiadal výbuch v továrni v meste Ning-po

NETKY.SK • 26 November 2017, 10:16 • 2 min
Dvoch mŕtvych a vyše 30 zranených si vyžiadal  výbuch v továrni v meste Ning-po

PEKING - Dvoch mŕtvych, viac ako 30 zranených a rozsiahle materiálne škody si v nedeľu vyžiadal výbuch v továrni v čínskom prístavnom meste Ning-po ležiacom južne od Šanghaja.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

 

Tlaková vlna po výbuchu, ku ktorému došlo okolo 08.50 h miestneho času (01.50 h SEČ), porozbíjala okná na budovách i autách v okruhu jedného kilometra, uviedol denník South China Morning Post.

Server Huanqiu.com napísal, že budovy v okolí miesta explózie boli určené na zbúranie a mali byť preto prázdne. Je však možné, že sa v nich nachádzali robotníci, resp. ľudia, ktorí tam hľadali kovový šrot do zberu.

 

Príčina explózie nie je známa. Podľa odborníkov výbuch mohol spôsobiť únik plynu z potrubia poškodeného pri demolačných prácach. Miestna plynárenská spoločnosť však uviedla, že v tejto časti mesta nemá žiadny plynovod.

 

Agentúra AP dodala, že na fotografiách na webovej stránke News.163.com vidno, ako muž na svojom chrbte odnáša zranenú ženu. Iná fotografia zachytáva telo ležiace medzi troskami budovy. Web Tencent News zverejnil snímku s oblakom bieleho dymu stúpajúcim z miesta, kde zrejme došlo k explózii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies