Dvaja mŕtvi a 20 zranených: V Nemecku sa zrazil vlak s nákladným autom

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 16:17 • 2 min
Dvaja mŕtvi a 20 zranených: V Nemecku sa zrazil vlak s nákladným autom

BERLÍN - Dve osoby dnes zahynuli a najmenej 20 utrpelo zranenia pri zrážke osobného vlaku s nákladným automobilom na železničnom priecestí na západe Nemecka.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

 

Pri nešťastí sa zranili traja ľudia ťažko. Hovorca polície Jochen Laschke uviedol, že regionálny vlak spoločnosti Westfalenbahn bol na ceste z mesta Osnabrück do Ibbenbürenu v spolkovej krajine Dolné Sasko, keď sa na priecestí zrazil s nákladným autom prevážajúcim hnojivo.

 

K nehode došlo v blízkosti Ibbenbürenu, ležiaceho 440 kilometrov západne od Berlína.

 

"Vlak bol plný," konštatoval Laschke. Tiesňové volanie bolo prijaté o 11.31 h SELČ. Na miesto dorazili záchranári, hasiči a psychológovia z celého regiónu .

 

Prvotné zistenia vyšetrovateľov z miesta tragickej nehody ukázali, že nákladné auto s hnojivom uviazlo na priecestí v čase, keď cezeň prechádzalo. Prichádzajúci vlak s cestujúcimi doň následne vrazil a zastavil sa až po približne 150-200 metroch. Vodič auta vyviazol z nehody bez zranení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona