Dvaja mladíci priznali sex s maloletými, dostali podmienku

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 14:53 • 2 min
Dvaja mladíci priznali sex s maloletými, dostali podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Na podmienečné tresty odňatia slobody za sex s maloletými dievčatami odsúdil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dvoch mladistvých.

slovakia

left justify in out

Obaja sa priznali k opakovanej súloži s dievčatami, hoci vedeli, že ešte nemali pätnásť rokov. Spáchali tým pokračovací zločin sexuálneho zneužívania, za ktorý im hrozilo tri až desať rokov väzenia. Pretože v čase skutku boli mladiství, súd mohol ukladal trest v rozpätí 18 mesiacov až päť rokov.

 

Lukáš z okresu Žarnovica dostal trest 20 mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Súd mu do toho zarátal predošlý trest za marenie úradného rozhodnutia. Filip z okresu Banská Bystrica za ten istý zločin dostal trest 18 mesiacov s podmienečným odkladom na rok a pol. Obaja previnilci svoje konanie oľutovali, čo súd zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť. Rozsudok nad mladíkmi je právoplatný, pretože sa odvolania vzdala prokurátorka i obžalovaní a ich príbuzní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies