Dvaja maloletí z Bardejovského okresu vymeškali v škole spolu 875 hodín

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 14:14 • 2 min
Dvaja maloletí z Bardejovského okresu vymeškali v škole spolu 875 hodín

BARDEJOV - Bardejovskí policajti vyšetrujú dva prípady, v ktorých deti vymeškali v škole spolu 875 vyučovacích hodín.

slovakia

left justify in out

V prvom ide o 14-ročnú Soňu, ktorá v školskom roku 2013/2014 vymeškala 525 vyučovacích hodín bez ospravedlnenia.
     

"Na základe tejto skutočnosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Zákonný zástupca maloletej nedbal o pravidelnú školskú dochádzku, pričom jej umožnil viesť záhaľčivý život. Polícia v Bardejove na prípade intenzívne pracuje a páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov," informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.
     

V druhom prípade vymeškal 16-ročný Štefan z obce Lascov v Bardejovskom okrese takmer 350 vyučovacích hodín. Podľa hovorkyne už bolo vznesené obvinenie voči jeho 44-ročnej matke. Tá mu umožnila viesť záhaľčivý život, nestarala sa riadne o jeho výchovu a nedbala o jeho pravidelnú dochádzku do školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona