Dvaja mafiánski bosovia prišli o život

NETKY.SK • 23 Apríl 2017, 07:42 • 2 min
Dvaja mafiánski bosovia prišli o život

MEXIKO - Dvaja vysokopostavení členovia mexickej mafie prišli v sobotu o život pri akciách špeciálnych bezpečnostných zložiek v štáte Tamaulipas, ktorých cieľom bolo ich dolapenie. Informovali o tom miestna vláda a médiá.

slovakia

left justify in out

Julian Manuel Loisa Salinas, prezývaný "býk", bol regionálnym šéfom Golfského kartelu. Minimálne od roku 2015 bol v hľadáčiku polície v Mexiku aj v Spojených štátoch pre podozrenie z obchodovania s drogami a zbraňami, z organizovaného zločinu, únosov a vrážd.

Špeciálne jednotky mexického námorníctva zastrelili Salinasa počas nočnej naháňačky a prestrelky, ktorá sa odohrala na rôznych lokalitách v meste Reynosa a zanechala po sebe desiatky zhorených áut.

Francisco "Pancho" Carreón mal pod palcom miestnu pobočku kartelu Los Zetas. O život prišiel neďaleko mesta Victoria, metropoly štátu Tamaulipas.

Štát Tamaulipas v pohraničí medzi Mexikom a USA je už dlhý čas dejiskom sporov týchto dvoch kartelov o kontrolu nad dodávkami drog na územie USA.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona