Dvaja Kolumbijčania údajne plánovali atentát na prezidenta Madura

NETKY.SK • 27 August 2013, 06:22 • 2 min
Dvaja Kolumbijčania údajne plánovali atentát na prezidenta Madura

CARACAS - Venezuelské úrady odhalili sprisahanie s cieľom zavraždiť prezidenta Nicolása Madura, oznámila v pondelok vláda juhoamerickej krajiny. Polícia podľa nej zadržala dvoch Kolumbijčanov, ktorí sa k plánovaniu atentátu priznali, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podozrivých zatkli v hoteli v metropole Caracas. Vyšetrovatelia u nich našli dve strelné zbrane, vojenské uniformy, ako aj fotografie Madura a predsedu parlamentu Diosdada Cabella, oznámil venezuelský minister vnútra Miguel Rodríguez. O spriahnutí s cieľom zavraždiť Madura a Cabella informovala venezuelská vláda už v júli. Na plány sa podľa vtedajšieho oznámenia podieľali osoby v Miami, v Paname a v Kolumbii.

 Cabello obvinil zo zodpovednosti za plánovanie útoku bývalého kolumbijského prezidenta Álvara Uribeho. "Vieme, kto stojí za plánmi venezuelskej pravice: Je to seňor Álvaro Uribe," povedal pre televíziu Telesur."Chcú krviprelievanie," vyhlásil. Uribe je vnímaný ako protivník ľavicovej vlády v Caracase. V rozhovore pre televíziu NTN 24 označil obvinenia voči svojej osobe za podlé. Aj venezuelský opozičný líder Henrique Capriles spochybnil dôveryhodnosť tvrdení vlády. "Nikto týmto príbehom neverí," citovali ho noviny El Universal. "Ľudia sa týmto vyjadreniam smejú, avšak my sa musíme pozerať, aké majú následky," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies